Regen opvangen

Leestijd: 3 Minuten

Planten en in het bijzonder bonsai bomen kunnen niet goed tegen kraanwater. Hierin zit teveel kalk je kan dat vaak zien aan een wit wordende stam of blaadjes. In de zomer toen ik de tuin aan het verbouwen was heb ik hierop ingespeeld. Ik had bedacht om de regenpijp van het schuurtje om te leggen naar een waterbak.

. Echter professionele waterbakken kosten best veel geld. Daarom zocht ik op Marktplaats naar een goedkoper alternatief, ik zag een blauwe ton waar ze vroeger grondstoffen in op hadden geslagen. Hij is blauw maarja deze ton komt toch onder de grond. Het plan was als volgt. graaf de ton in de grond en met een dompelpomp pomp je het water omhoog naar een kraantje. Maar hoe weet je hoe vol de bak zit ?

IMG_20150527_213203_small IMG_20150527_213215_small IMG_20150529_191756_small

Ik heb water sensors gekocht. Dit zijn in feite kleine vlotters met een magneetje erin, en wanneer het water te laag komt verbreekt het circuit. Ik heb 4 van deze sensors in de bak geplaatst. alles goed dicht gekit en toen kon het gat graven beginnen.  Ik wou wel een soort van overloop hebben mocht de bak ook te vol komen te zitten. Wat achteraf zeer nodig is, ik heb nooit berekend hoeveel water er van het dak van het schuurtje af komt. Maar de bak is sinds de eerste regenbui nooit leeg geweest.

IMG_20150525_151625_small IMG_20150525_151630_small

Hoe ik de sensors daadwerkelijk ga aansluiten en hoe ik ga uitlezen hoeveel water nog inzit, ga ik later over schrijven. Mijn bonsai boompjes hebben in ieder geval genoeg water de eerst komende tijd.

Fume extractor
flip-flop