flip-flop

Leestijd: 2 Minuten

Een flip-flop circuit of het wordt ook wel een latch circuit genoemd. Het kan worden gebruikt om informatie op te slaan. Het kan één bit opslaan, een 1 of een 0, aan of uit. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om een snelle pulse op te vangen. Of een manier dat dat een low power module in slaap stand wakker wordt de status checkt en weer verder slaapt. Ondertussen kan dan een ander proces de bit hoog zetten. Wanneer de module weer uit slaap stand komt ziet hij dat en kan hij actie ondernemen.

In het onderstaande diagram kan je op de ene push button drukken om de led aan te zetten. De status van deze led wordt onthouden, vervolgens kan je de status resetten door op de andere knop te drukken.

LatchCircuit - flip-flop

Latch circuit on breadboard

Regen opvangen
Moist sensor