Hoe ik mijzelf motiveerde

Leestijd: 2 Minuten

Wanneer je net zoals ik bent en je een hoop dingen wilt doen en die taken maar op blijven stapelen omdat je steeds iets nieuws bedenkt, dan is dit misschien iets voor jou ? Ik wou een manier om alle taken die ik graag wil doen daadwerkelijk te doen. En als resultaat een lege taken lijst hebben aan het einde van het jaar.

Ik geloof erin dat wanneer je een onredelijk doel stelt je minder snel in staat bent om dit te halen. Bijvoorbeeld: Ik wil elke maand 0.5 kg afvallen is beter dan, ik wil dit jaar 6 kg afvallen. Dikke kans dat de “procrastinator” van zich laat zien en voor je het weet, is het December.

Het eerste en het meeste belangrijkste doel toen ik hieraan begon was; niet nog een project toevoegen aan je taken lijst. Het is een quick en dirty oplossing maar het werkt. Misschien vind ik ooit nog tijd om dit tot een volwaardig product te maken, maar voor nu het is een “Work in progress”.

Wat moet ik er nu allemaal van voorstellen ? Dit project telt alle taken die je maakt in Outlook en berekent dan hoeveel taken je deze week nog moet voltooien. Het houdt een historie bij met het totaal open taken per uur, dag en week. Op deze manier zie je jouw voortgang en word je meer gemotiveerd om je doel te behalen; nul taken aan het einde van het jaar.

screnshot van het verloop van je voortgang.

Wil je er meer van weten kijk dan op mijn github.

Voeg WPS toe aan je project
Inception style drone foto