Voeg WPS toe aan je project

Leestijd: 2 Minuten

Op het moment dat je jouw Wifi netwerk kom je er achter hoeveel apparaten je op wifi hebt aangesloten. Voor de meeste apparaten is het geen probleem om dit opnieuw in te stellen. Voor al die DIY projecten ligt het iets anders. Je kan kiezen voor hetzelfde SSID en wachtwoord, maar je kan ook WPS toevoegen aan je wireless projecten.

Door middel van WPS kan je makkelijker jouw projecten opnieuw verbinden met een wifi netwerk. Voor mijn DIY projecten gebruik ik vaak een NodeMCU. Het voordeel van dit bordje is dat deze gebruik maakt van een ESP8266, maar dan met iets meer output pins.

Bij een succesvolle connectie worden de juiste gegevens opgeslagen in memory. In je setup kan je dus het volgende gebruiken.

Heb je geen verbinding dan roep begin je met het configureren via WPS. Heel simpel gezegd stuurt de router de SSID en de PSK op naar de client, welke deze gegevens dan kan gebruiken om verbinding te maken. De valkuil van dit was dat je de Wifi module station mode moet zetten, anders werkt het WPS niet.

Je kan dit in je setup plaatsen of bijvoorbeeld achter een knop.

De volledige code vind je hier of hieronder.

Noorwegen 2018
Hoe ik mijzelf motiveerde