Code::Stats

Leestijd: 2 Minuten

Statistieken zijn leuk, eerst had je codeivate.com wat bij hield hoe lang je in welke programmeer taal programmeerde. Deze tijd zette de webservice om in XP en dat kon je uiteindelijk zien. Helaas doet deze webservice het niet meer, gelukkig is er een nieuwe webservice in het leven geroepen namelijk codestats.net. Deze webservice doet het op exact dezelfde manier.

Toen ik mijn website aan het ontwikkelen was leek het me leuk om deze statistieken hierin te verwerken. Helaas had Code::Stats op dat moment geen API waar mee je gegevens kon uitlezen. Daarom heb ik hun website uitgelezen met veel regexen, leuk maar totaal geen solide oplossing. Dat vond de maker van de site overigens ook niet.

Een maand later nog net op de valreep van 2016 kondigde de maker van Code::Stats hun nieuwe API aan.  Toen de API officieel gereleased was ben ik aan de slag gegaan om een API client te maken. Redelijk simpele code, een paar technieken wou ik sowieso toepassen. Ik wou er een composer package van maken, iets wat ik nog nooit had gedaan. En er zeker van zijn dat de berekeningen om XP uit te rekenen 100% zouden blijven werken. Daar heb ik PHPUnit voor gebruikt. Mijn code heb ik op Github (https://github.com/thijsbekke/codestats) gezet zodat iedereen het kan gaan gebruiken.

Vervolgens mijn website aan de beurt, ik heb alle regexen verwijderd en de API geïmplementeerd. Door deze API kan ik nu ook historische data ophalen en tonen op welke dag ik het meest productief ben.

ThijsBekke.nl
Winter in Nederland