ThijsBekke.nl

Leestijd: 2 Minuten

Een tijdje geleden heb ik thijsbekke.nl gemaakt en er was helemaal niks mis mee. Ik had alleen een idee en dat wou ik graag integreren hierin. CodeStats is een website/plugin wat bijhoudt hoeveel je programmeert in welke taal. Het is geïntegreerd in je PHP Storm en of PyCharm.

Ik wou graag mijn skills (XP) tonen in de vorm van dials. Eerder gebruikte ik CodeIvate.com om mijn statistieken te verzamelen maar deze zijn gestopt met hun service. Daarom ben ik CodeStats gaan gebruiken, dit betekende echter wel dat ik al mijn historische data kwijt was. En jammer genoeg bied CodeStats (nog geen) API om dit efficiënt op te halen. Daarom heb ik een kleine HTML parser geschreven. Het gevaar met deze parsers is dat ze blijven werken totdat er iemand anders iets veranderd. Het gaat dus ooit kapot en hopen dat ze dan hun API hebben uitgebreid. Er is wel een mooie basis gelegd om ook mijn Skills weer te geven. Ik ben in ieder geval blij met het resultaat.

Mag de vlag uit
Code::Stats