Koop knop

Leestijd: 2 Minuten

Ik werk bij een bedrijf wat een webshop platform maakt, en heb dagelijks dus veel te maken met een webshops. Nadat ik een nieuwsbericht las dat Amazon naast hun dash buttons ook virtuele buttons ging maken  leek het me leuk om voor onze eigen e-commerce software ook een fysieke knop te maken. 

Niet veel later had ik een proef model klaar met een Arduino en een Netwerk schild. Wanneer je op een knop drukt wordt er een call gedaan naar een webserver (de zogenoemde gateway) die vervolgens de call vertaald naar een API call naar ons e-commerce platform. Waarom gebruik maken van een gateway ? Omdat de API call een SHA512 encryptie vereist en de latere oplossing met een ESP8266 niet heel krachtig is. En je wilt je hardware zo dom mogelijk houden, wat als de API/3rth party zich aanpast ? Je kan moeilijk al je knoppen gaan updaten. Een gateway it is.

Nadat het allemaal werkte met een Arduino heb ik het schema herbouwd met een ESP8266, dit is een microcontroller met WIFI ingebouwd. Na de opstelling op een breadboard te hebben getest was het eigenlijk al klaar. Maar om het project echt af te ronden heb ik een grote knop met mijn 3d printer geprint. Hier kon ik alle hardware in met een beetje passen en meten in kwijt om het te laten werken. De source code kan je vinden op mijn GitHub: https://github.com/thijsbekke/buy_button


Nachtfotografie
Python